Op de Notenkraker leren kinderen vanaf groep 1/2 al Engels! Iedere week krijgen zij les van een vakdocent.
Wij werken met de leerlijn Picaro World in de groepen 1 en 2, dit is een internationale leerlijn gebaseerd op het Cambridge English Young Learners programma. Wij vullen deze lessen aan met creatieve activiteiten, spellen, liedjes en leuke opdrachten om de nieuwe woorden spelenderwijs te herhalen. In de groepen 4 tot en met 8 wordt er gewerkt met Discovery Island.

De Notenkraker heeft bewust gekozen om het vak Engels uit te besteden aan vakdocenten. Zo kunnen wij de kwaliteit en continuïteit van de lessen waarborgen, en daarnaast een stuk werkdrukverlaging realiseren voor het team. Hiervoor zijn we een samenwerking aangegaan met taalschool 100 uur Engels.

Vakdocent Sumarie Coetzee van ‘100 uur Engels’ geeft op dinsdag en woensdag les op onze school. Tijdens de Engelse les hebben de leerkrachten van onze school tijd om andere taken uit te voeren.

Wij zijn erg blij met deze samenwerking, want wij kunnen op school aan alle leerlingen Engels aanbieden, en per schooljaar hebben we 30-36 uur per klas/leerkracht extra beschikbaar voor andere taken.

A win-win situation!