Onze school is aangewezen als een van de opvangscholen voor nieuwkomers. De leerlingen krijgen les volgens een voltijd variant. Op dit moment hebben wij 2 opvanggroepen en zijn er totaal 30 plaatsen beschikbaar. Nieuwkomers zijn kinderen in de leeftijd van 6 tot 13 jaar, die uit het buitenland komen en niet of onvoldoende Nederlands spreken.

Gedurende 1 tot 1,5 jaar kunnen zij bij ons op school terecht en krijgen dan intensief les in het spreken en verstaan van de Nederlandse taal. Daarnaast staan ook lezen, schrijven en rekenen op het programma. Na deze periode kunnen de kinderen instromen in de reguliere jaargroep. De kinderen blijven dan bij ons op school of gaan dan terug naar de school in de wijk waar het kind woont. Voor meer informatie over nieuwkomersscholen kunt u terecht op lowan.nl.

Plek voor nieuwkomers! 

Vanaf half mei hebben wij weer plek voor nieuwe leerlingen in onze beide nieuwkomersgroepen. Zeker na de zomervakantie kunnen wij gelukkig weer flink wat nieuwe kinderen aannemen. Wij hebben een groep voor kinderen van 6 tot en met 8 jaar en een groep voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar. Wilt u meer weten over ons nieuwkomersonderwijs? Neem dan contact op met Désirée Herber, coördinator nieuwkomers. Dat kan via email d.herber@obsdenotenkraker.nl of telefoonnummer 015 3106060. Bent of kent u iemand die zich wil aanmelden? Dat kan via het centraal aanmeldpunt: http://scholenwijzer.denhaag.nl

Aanmelden voor de nieuwkomersgroepen 

U schrijft zich in voor de nieuwkomersgroepen via het centraal aanmeldpunt: http://scholenwijzer.denhaag.nl . Na het versturen van het ingevulde formulier krijgt u een ontvangstbevestiging. Als er een onderwijsplek in de buurt van uw verblijfplaats beschikbaar is, plaatst het centraal aanmeldpunt op volgorde van aanmelding. U en uw kind(eren) krijgen dan van de school een uitnodiging voor een eerste kennismaking.